• Persoonlijke kennismaking

  Zelfzijn coaching Marcel Gieling Uden Noord Braband

  Mijn naam is Rennie Bosman (1957). In 1991 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de UvA in Amsterdam. Na het volgen van postdoctorale opleidingen aan de Universiteit van Leiden ben ik sinds 1999 werkzaam als GZ-psycholoog.
  Naast mijn werkzaamheden in de Jeugdhulpverlening (vanaf 1995) ben ik sinds 2005 vrijgevestigd en richt mij in mijn praktijk in Amsterdam op volwassenen vanaf 18 jaar.

  Voorafgaand aan de studie orthopedagogiek ben ik opgeleid tot fysiotherapeut en geschoold in de haptonomie en gedurende 15 jaar deed ik ervaring op in uiteenlopende werkvelden in de gezondheidszorg. Vanuit deze paramedische en lichaamsgerichte achtergrond als fysiotherapeut vind ik het van grote waarde ook als GZ-psycholoog tijdens de behandeling aandacht te schenken aan de mate van lichaamsbewustzijn naast cognitieve inzichten over ons gedrag. 

  Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam en post-academische opleiding volgde ik met veel interesse scholing in het systeemgerichte en contextuele handelen als pedagoog en psycholoog. 
  Altijd vind ik het van groot belang de vragen die wij hebben in ons leven te blijven onderzoeken vanuit de context en het systeem waarin wij leven. Ook in de behandeling en begeleiding vind ik dit een waardevol aspect.

  Zowel lichamelijke klachten als psychische problemen kunnen behalve nare ervaringen in het dagelijks leven hun oorsprong vinden in onverwerkte trauma's in onze jonge jeugd. Wanneer dit het geval is is inzichtgevende therapie geïndiceerd en werk ik volgens de waardevolle methode van de Past Reality Integration (PRI).
  In de periode van 2004-2008 volgde ik de opleiding tot PRI-therapeut bij Ingeborg Bosch - in de periode van 2008-2016 gevolgd door intensieve nascholing in deze methode.

  Mijn werkwijze valt samen te vatten als een combinatie van inzichtgevende therapie - lichaamsgericht werken en de oplossing altijd te kunnen plaatsen in de context en het systeem waarin u leeft.

  Daarbij acht ik het altijd van groot belang dat u als cliënt concrete middelen in handen krijgt om uw probleem op te lossen. Mijn overtuiging is dat de oplossing van psychische problemen niet plaats vindt tijdens de sessies maar met dat wat u aan inzichten meeneemt en daarna zelf kunt toepassen in uw dagelijks leven. 

 •  

   

 • "Golven die komen nemen het water van golven die gaan"

 • De zee en de kust zijn voor mij in mijn persoonlijk leven een belangrijk symbool van rust en ruimte. De voortdurende beweging en het geluid van de golven in de cyclus van eb en vloed - zoals het leven- een voortdurend proces van bewustwording, heling en persoonlijke groei.