• Rennie Bosman

 • Persoonlijke kennismaking

  Zelfzijn coaching Marcel Gieling Uden Noord Braband

  Sinds 1999 ben ik werkzaam als GZ-psycholoog. Naast mijn werkzaamheden in de Jeugdhulpverlening ben ik sinds 2005 vrijgevestigd en richt mij in mijn praktijk in Amsterdam op volwassenen vanaf 18 jaar. Vanuit mijn van oorsprong paramedische achtergrond kijk ik ook als
  GZ-psycholoog naar het belang van bewustzijnsontwikkeling om onze klacht of probleem te begrijpen.

  Zowel lichamelijke klachten als psychische problemen kunnen behalve nare ervaringen in het dagelijks leven hun oorsprong vinden in onverwerkte trauma's in onze jonge jeugd. In mijn werk richt ik mij met de cliënt op de bewustwording hiervan met als doel de klachten en de problemen beter te begrijpen en op te kunnen lossen. Daarbij acht ik het altijd van groot belang dat u als cliënt middelen in handen krijgt om uw probleem op te lossen. Mijn overtuiging is dat de oplossing van psychische problemen niet plaats vindt tijdens de sessies maar met dat wat u aan inzichten meeneemt en daarna zelf kunt toepassen in uw dagelijks leven. 

 • Combinatie van lichaamsgericht werken - inzichtgevende therapie en systemisch handelen.

  In het verleden ben ik opgeleid tot fysiotherapeut en geschoold in de haptonomie - en gedurende 10 jaar deed ik ervaring op in uiteenlopende werkvelden binnen de gezondheidszorg.
  Nadat ik in  1991 afstudeerde als orthopedagoog werkte ik in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en vervolgens in de jeugdhulpverlening.

  Na afronding van de postacademische opleiding diagnostiek aan de universiteit van Leiden ben ik sinds 1999 geregistreerd als GZ-psycholoog. 

  In de periode van 2004 - 2008 volgde ik de opleiding tot PRI-therapeut bij Ingeborg Bosch (Past Reality Integration). In de periode van 2008 - 2016 gevolgd door intensieve nascholing in deze methode.
  Deze waardevolle inzichtgevende therapie in combinatie met lichaamsgerichte benadering - systeemgericht handelen en psycho-dynamische kennis vormen in mijn huidige praktijk de basis van mijn handelen als GZ-psycholoog. 

 • "Golven die komen nemen het water van golven die gaan"

 • De zee en de kust zijn voor mij in mijn persoonlijk leven een belangrijk symbool van rust en ruimte. De voortdurende beweging en het geluid van de golven in de cyclus van eb en vloed - zoals het leven- een voortdurend proces van bewustwording, heling en persoonlijke groei.